Perhetapaamisten mahdollistajat

Perhetapaamiset ovat Eron ensiapupisteen palvelu, jossa eroperheen lapselle ja etävanhemmalle tarjotaan kodinomainen tapaamispaikka. Toiminta tukee lapsen ja etävanhemman suhdetta ja usein helpottaa käytännön järjestelyjä.

Tehtävä: Haemme vapaaehtoisia toimimaan perhetapaamisten mahdollistajina. Vapaaehtoinen toimii tapaamisissa ikään kuin talonmiehen roolissa eli avaa tilat ja opastaa tarvittaessa perheettä tilojen ja varusteiden kanssa. Tapaamisen aikana hän pääosin pysyttelee sivussa ja antaa tilaa perheen omalle tapaamiselle. Tapaamisen lopuksi vapaaehtoinen sulkee tilat.

Ajankohta: Perhetapaamisten vapaaehtoiset muodostavat ringin, jolle tuodaan tiedoksi pyydetyt tapaamisajat. Vapaaehtoinen voi kunkin ajan kohdalla joustavasti hyväksyä tai kieltäytyä kyseisestä tapaamisesta. Tapaamiset ovat viikonloppuisin kello 9-18 välisenä aikana, enintään kolme  tuntia kerrallaan. 

Erityistaidot: Perhetapaamisten vapaaehtoinen tarvitsee sosiaalista pelisilmää ja hienotunteisuutta perheitä kohtaan. 

Mitä sinä saat: Tehtävässä pääset näkemään Eron ensiapupisteen työtä ja toimintaa. Työssä pääsee tukemaan eroperheitä ja etenkin etävanhemman vanhemmuutta. Työ tarjoaa merkityksellisyyden kokemuksia, sillä ilman vapaaehtoisia tapaamisia ei olisi.

Alkua ja loppua lukuun ottamatta vapaaehtoista ei yleensä tarvita tapaamisten aikana, joten tapaamisiin voi varata omaa tekemistä ja keskittyä pääosin siihen.

Kirjoitamme myös halutessasi aina todistuksen meillä tehdystä vapaaehtoistyöstä.

Sitoutuminen: Tehtävään toivotaan sitoutumista vähintään vuodeksi. Tehtävään koulutetaan . 

Lisätietoja toiminnasta: Lisätietoja tehtävästä saat toiminnan koordinaattorilta.

Valokuva: Kuvassa hiekkatie rantapuistossa. Tiellä kävelee etualalla kamerasta poispäin pariskunta ja heidän vierellään teini-ikäinen poika. Pariskunnan nainen pitää kättään vieressä kulkevan teinin olkapäällä.