Erokahvilan toteuttajat

Erokahvila on Eron ensiapupisteen järjestämä lämminhenkinen kohtaamispaikka erotilanteen kokeneille aikuisille. Erokahviloissa eronneet ja eroa pohtivat voivat tavata samankaltaisessa tilanteessa olevia, saada ymmärrystä ja vaihtaa vertaiskokemuksia.

Ajankohta: Erokahvilat kokoontuvat kerran kuukaudessa arki-iltana kello 17-19 Eron ensiapupisteellä. 

Tehtävä: Haemme vapaaehtoisia toimimaan erokahvilan toteuttajina. Erokahvilat ovat vapaaehtoisten vetämiä kohtaamispaikkoja, joten tehtävään kuuluu tilojen ylläpito, kahvinkeitto ja tarjoilu. Tärkeimpänä tehtävänä on kuitenkin toimia kuuntelijana ja läsnäolijana sekä tukea keskustelua.

Erityistaidot: Kohtaamispaikkatoiminta vaatii vapaaehtoisiltamme kykyä kohdata erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä hienotunteisesti ja kunnioittavasti. Omasta erokokemuksesta on tehtävässä hyötyä, mutta se ei ole pakollista.

Mitä sinä saat: Tehtävässä pääset näkemään Eron ensiapupisteen työtä ja toimintaa. Vapaaehtoisena pääset tukemaan erotilanteen kokeneita ja mahdollisesti hyödyntämään omaa erokokemustasi vertaistuellisesti. Kohtaamiset ihmisten kanssa antavat usein vapaaehtoisillemme merkityksellisyyden kokemuksia sekä iloa. Kirjoitamme myös halutessasi aina todistuksen meillä tehdystä vapaaehtoistyöstä.

Sitoutuminen: Vapaaehtoisten odotetaan sitoutuvan toimintaan vähintään puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätietoja toiminnasta: Lisätietoja tehtävästä saat vastaavalta erotyöntekijältämme.