Vapaaehtoiselle

MLL Tampereen osaston toiminnot tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoisista jokainen on meille todella arvokas ja tärkeä.  Vapaaehtoistyö on antoisaa ja tuo elämään uutta sisältöä, ja se on myös helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin. Voit itse määritellä, kuinka pitkäksi aikaa sitoudut toimintaan. Kaikki vapaaehtoiset saavat perehdytyksen ennen aloittamista.


Kohtaamispaikkojen apukädet

Meillä on useita kohtaamispaikkoja eri tilanteissa oleville lapsiperheille. Kohtaamispaikkojen vapaaehtoiset kuuntelevat, leikittävät lapsia ja ovat läsnä.


Kerhoisovanhemmat

Kerhoisovanhemmat osallistuvat Kipparit-kerhojen ryhmien kokoontumisiin ja toimivat kerholaisten turvallisina aikuisina lukien, leikkien ja jutellen.


Kouluisovanhemmat

Kouluisovanhemmat ovat luokassa opettajan kanssa toisena aikuisena ja opettajan apukäsinä. 


Maahanmuuttaneiden naisten ystävät

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa yhdistetään suomea puhuvia ja maahanmuuttaneita naisia ystäväpareiksi jakamaan arkeaan.


Tarinateltan sadunlukijat

Koko maailman tarinateltta on tapahtumissa pystytettävä teltta, jossa kuullaan satuja eri kielillä. Telttaan voi tulla lukijaksi.


Perhetapaamisten mahdollistajat

Perhetapaamiset on tarkoitettu perheille, joiden vanhemmat ovat eronneet ja niiden tarkoitus on tukea ihmissuhteiden jatkumista eron jälkeen. Vapaaehtoiset mahdollistavat tapaamiset omalla läsnäolollaan.


Tapahtumien tekijät

Tahtoisitko osallistua erilaisten lastentapahtumien järjestämiseen silloin tällöin ja enintään muutaman tunnin kerrallaan? Vapaaehtoiset auttavat tapahtumissamme monissa eri rooleissa.


Muiden taitojen osaajat

Eikö listassa ollut sinulle sopivaa vapaaehtoistehtävää? Onko sinulla jokin taito tai innostuksen aihe, jota tahtoisit hyödyntää hyvään tarkoitukseen? 


Yritykset ja yhteisöt vapaaehtoisina

Yritykset ja yhteisöt voivat tarjota pro bono omaa osaamistaan tai tulla sopivalla porukalla tekemään meille vapaaehtoistyötä.