Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.tampere.mll.fi ja on laadittu / päivitetty 30.11.2023. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.


Sivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset kriittisten A- ja AA-kriteerien osalta tietyin poikkeuksin.


1) Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin saavutettavuusvaatimusten mukainen


Tekstivastineet (alt-tekstit)

Osassa kuvista saattaa puuttua alt-tekstit. Lisäksi osasta kuvista puuttuu tekstivastineet. Korjaamme puuttuvat tekstit mahdollisimman pian.

WCAG 1.1.1


Tekstitys videoissa

Videot on lähtökohtaisesti tekstitetty, mutta kaikissa ei ole kuvailutulkkausta.

WCAG 1.2.2


Tekstiä esittävät kuvat

Verkkosivuillamme on edelleen tekstiä esittäviä kuvia, joissa ei ole tekstivastinetta. Korjaamme tämän mahdollisimman pian.

WCAG 1.4.5


2) Kohtuuton rasite


Kontrasti

Uutisen päivämäärässä ei ole riittävää kontrastia, liittymislomakkeen kenttien isoilla otsikoilla ei ole riittävää värikontrastia eikä verkkolomakkeen pakollisen kentän merkillä (*) ole riittävää kontrastia. Puutteet johtuvat verkkosivujemme pohjan (Yhdistysavain.fi) kotisivutyökalusta.

WCAG 1.4.3


Näppäimistö

Näppäimistön kautta ei pääse tabulaattorilla mobiilissa näkyvään hampurilaisvalikkoon. Puute johtuu verkkosivujemme pohjassa olevasta ongelmasta.

WCAG 2.1.1


Ohita lohkot

Hyppää sisältöön -linkki puuttuu, ja palveluntarjoajan (Yhdistysavain.fi) mukaan sellaista ei ole teknisesti itse mahdollista rakentaa järkevään paikkaan sivustolla.

WCAG 2.4.1


Sivun kieli

Kirjautumisikkunalle ei ole määritelty kieltä. Sivuston yleiseksi kieleksi ei voi tällä hetkellä merkitä muuta kuin suomen.

WCAG 3.1.1


Nimilaput tai ohjeet

Verkkolomakkeen ja kirjautumisikkunan kentille ei ole merkitty nimilappuja. Tämä puute johtuu Yhdistysavain.fi-kotisivutyökalusta.

WCAG 3.3.2


3) Ei kuulu lainsäädännön piiriin


Kuvailutulkkaus (tallennettu)

Sivustollamme on videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020, ja joissa ei ole tekstitystä tai kuvailutulkkausta. (Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta 17 §)


Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? 

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.


Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.


Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000