Kerhoisovanhemmat

Kipparit -kerhot ovat avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa 2 – 5 -vuotiaille lapsille, jotka eivät ole vielä päivähoidossa. Kerhoryhmiä on Laivapuiston toimipisteellä keskustassa kaksi (ma/ke -ryhmä sekä to/pe -ryhmä) ja Pereenkulmassa Pirkkalassa yksi (ti/to -ryhmä). Kerhossa on henkilökuntamme puolelta kaksi koulutettua kerho-ohjaajaa ja kerhoavustaja.

Ajankohta: Arkipäivinä 9 –12 välillä ryhmän kerhopäivien mukaan. Kerhoisovanhemmat eivät välttämättä osallistu koko kolmen tunnin kerhopäivään. Tavallisimmin kerhoisovanhempi sijoittuu jonkin tietyn viikonpäivän kerhoisovanhemmaksi, mutta myös harvemmin tapahtuva varaisovanhempana toimiminen on mahdollista.

Tehtävä: Haemme vapaaehtoisia toimimaan kerhoissa leikittäjinä, askarteluavustajina, satujen lukijoina, lasten kuuntelijoina ja innostajina. 

Erityistaidot: Kerhotoiminta vaatii innostusta touhuta ja olla läsnä lapsille. Kerhotoiminnassa ulkoillaan ja leikitään sisällä, joten vähintään kohtuullinen liikkumiskyky auttaa tehtävän hoitamisessa.

Mitä sinä saat: Vapaaehtoisena pääset tutustumaan osastomme avoimen varhaiskasvatuksen toimintaan ja sen tekijöihin. Kohtaamiset lasten kanssa antavat usein vapaaehtoisillemme merkityksellisyyden kokemuksia sekä vauhtia ja iloa arkeen -tai kuten eräs pitkäaikainen kerhomummonne sanoi: "Tämä on paras päivä viikossa!" 

Kirjoitamme myös halutessasi aina todistuksen meillä tehdystä vapaaehtoistyöstä.

Sitoutuminen: Kerhoisovanhemmilta toivomme sitoutumista toimintaan pidemmäksi aikaa (vähintään yhdeksi lukukaudeksi). Lisäksi meillä on mahdollista ilmoittautua varaisovanhemmaksi ja tulla tuuraamaan lyhyempiä pätkiä vakituisia isovanhempiamme esimerkiksi näiden sairastuessa tai ollessa lomalla. 

Lisätietoja toiminnasta: Lisätietoja tehtävästä saat lapsi- ja perhetyön ohjaajiltamme.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠