Työ ja opiskelu

Avoimet työpaikat

• Monikulttuurisen ystävä- ja perhetyön koordinaattori

HAEMME KOORDINAATTORIA MONIKULTTUURISEEN YSTÄVÄ- JA PERHETYÖHÖN

Monikulttuurinen työmme laajenee, ja tarvitsemme koordinaattorillemme työparin. Toiminnan ytimessä on maahanmuuttajaäitien ja suomea puhuvien vapaaehtoisten naisten yhdistäminen ystäväpareiksi. Rekrytoit, koulutat ja tuet vapaaehtoisia. Järjestät koulutuksia ja virkistystilaisuuksia. Toiminta laajenee myös perhetyöhön ja kansainvälisyyskasvatukseen. Esimerkiksi koko maailman tarinateltalla tuot esiin kielien rikkautta.

Toiminnassa keskeistä on maahanmuuttajanaisten kotoutumisen ja osallisuuden edistäminen sekä sosiaalisten verkostojen syntymisen tukeminen. Kielitietoisuuden ja kulttuurien välisen kohtaamisen edistäminen ovat myös olennaisia.

Katso laajempi kuvaus monikulttuurisesta ystävä- ja perhetyöstä täältä.

Tehtävässä onnistumisessa auttaa:

• Soveltuva koulutus ja työkokemus
  • Osaaminen monikulttuurisuuteen, kotoutumisen edistämiseen ja kielitietoisuuteen liittyen
  • Globaalikasvatuksen ja perhetyön osaaminen
  • Ymmärrys vapaaehtoistyön luonteesta ja innostus vapaaehtoisten kanssa toimimiseen
  • Vahvat taidot ihmisten kanssa toimimiseen, mutta myös tarkkuus saada paperiasiat hoitumaan
  • Joustavuus ja kyky siirtyä monipuolisessa työssä tehtävästä toiseen
  • Aikaansaava työskentelyote
  • Monipuolinen kielitaito

Kaikkea tätä ei tarvitse osata, työnkuvaa voidaan suunnata koordinaattorien välillä valittavan henkilön vahvuuksien mukaan.

Tarjoamme mahdollisuuden päästä jatkamaan toimivaksi osoittautuneen toiminnan kehittämistä. Meillä on mukavat toimitilat Tampereen keskustassa ja loistava työporukka, jossa on tekemisen meininki. Työ on kokoaikainen ja sisältää satunnaisia iltatöitä. Työsopimus on voimassa toistaiseksi. Työsuhteen ehdot perustuvat sosiaalialan järjestöjen työehtosopimukseen.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Soita toiminnanjohtaja Eeva Laineelle (050 518 8898) ti 18.2. klo 9-11 tai ti 25.2. klo 12-14.

Hae tehtävää lähettämällä hakemus ja ansioluettelo viimeistään 27.2.2020 osoitteeseen eeva.laine@mll-tre.fi.

Opiskelu ja työharjoittelu

MLL Tampereen osastolla on vuosittain useita opiskelijoita suorittamassa käytännön harjoittelua tai tekemässä erilaisia opinnäytetöitä.

Meillä voi suorittaa opintoihin kuuluvan käytännön harjoittelun osaamisen ja opintovaiheen mukaisesti. Toimintamme on monipuolista, joten meillä on mahdollisuus tutustua lasten, nuorten ja perheiden arkeen monesta eri näkökulmasta.

Toimintamme painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä.

Harjoittelusta tai opinnäytetöistä kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, koska samanaikaisesti harjoittelijoita voi olla vain rajattu määrä.

Korkeakoulut ja oppilaitokset
Korkeakoulut ja oppilaitokset voivat tehdä opiskelijoiden harjoitteluun liittyvän sopimuksen MLL Tampereen osaston kanssa. Meillä voi suorittaa eri pituisia harjoittelujaksoja käytännön työhön osallistumalla tai tekemällä opinnäytetöitä.

Perusopetus
Teemme yhteistyötä perusopetuksen kanssa ja meillä voi suorittaa myös TET -harjoittelun.

TE-palveluiden työkokeilu
Työkokeilu on mahdollista eri pituisina jaksoina. Emme kuitenkaan suosittele kovin lyhyttä jaksoa.

Opinto- ja tutustumiskäynnit ryhmille
Järjestämme säännöllisesti toimintamme esittelytilaisuuksia ryhmille Laivapuiston perhetalossa. Esittelyitä järjestetään sopimuksen mukaisesti.  Koska meillä on säännöllistä toimintaa kaikkina arkipäivinä, otamme ryhmävierailuja vastaan vain iltapäivisin.

Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä sopiva harjoittelukokonaisuus!