Tukioppilaskoulutus

Tampereella otettiin syksyllä 2019 käyttöön uudenlainen tapa toteuttaa yläkoulujen tukioppilaskurssit verkostoyhteistyönä. Tampereella tukioppilaiden koulutuksia koordinoi MLL Tampereen osasto.

Tukioppilaskoulutus koostuu viiden eri tahon toteuttamista koulutustilaisuuksista.

Koulutus käynnistyy jokaisen omalla koululla tukioppilasohjaajan aloituksella, jossa käydään läpi tukioppilastoiminnan periaatteita.

Koulutuksen muut osiot toteutetaan muiden tahojen omissa toimipisteissä. Näin nuoret pääsevät tukioppilaskoulutuksen lisäksi tutustumaan muihin toimijoihin, jotka työskentelevät nuorten kanssa.

Muut koulutuksen toteutuksesta vastaavat ovat

• Tampereen kaupunki, nuorisotoimi
  • SPR Nuorten turvatalo
  • Ehyt ry
  • MLL Tampereen osasto ry

Tamperelaisille kouluille järjestetään tukioppilaskoulutuksia vuosittain kuusi: syksyllä kolme ja keväällä kolme. Yhteen koulutukseen osallistuu 2-3 eri koulun oppilaat. Jokaisesta koulusta otetaan mukaan 10-15 oppilasta.

Koulutukset alkaavat syksyisin syys-, loka- ja marraskuussa sekä keväisin helmi-, maalis- ja huhtikuussa.

Jokainen taho toteuttaa 2,5 h koulutusiltapäivän omalla teemallaan.

Tukioppilaskoulutus

Outi Ritari-Alho