Tukioppilaskoulutus

Tampereella otettiin syksyllä 2019 käyttöön uudenlainen tapa toteuttaa yläkoulujen tukioppilaskurssit verkostoyhteistyönä. Tampereella tukioppilaiden koulutuksia koordinoi MLL Tampereen osasto.

Tukioppilaskoulutus koostuu neljän eri tahon toteuttamista koulutustilaisuuksista. Jokainen taho vastaa oman osaamisalueensa mukaisesta koulutuskerrasta, joka on kestoltaan kaksi tuntia. MLL Tampereen osaston koulutuksessa käsitellään tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Koulutus käynnistyy jokaisen omalla koululla tukioppilasohjaajan aloituksella, jossa käydään läpi tukioppilastoiminnan periaatteita.

Koulutuksen muut osiot toteutetaan muiden tahojen omissa toimipisteissä. Näin nuoret pääsevät tukioppilaskoulutuksen lisäksi tutustumaan muihin toimijoihin, jotka työskentelevät nuorten kanssa.

Muut koulutuksen toteutuksesta vastaavat ovat

• Tampereen kaupunki, nuorisopalvelut
  • SPR Nuorten turvatalo
  • Ehyt ry yhdessä YAD ry:n sekä Tampereen kaupungin ehkäisevän päihdetyön kanssa
  • MLL Tampereen osasto ry

Tamperelaisille kouluille järjestetään tukioppilaskoulutuksia vuosittain kuudesta seitsemään. Yhteen koulutukseen osallistuu 2-3 eri koulun oppilaat. Jokaisesta koulusta otetaan mukaan 10-15 oppilasta.

Koulutukset alkaavat syksyisin syys-, loka- ja marraskuussa sekä keväisin helmi-, maalis- ja huhtikuussa.

Tukioppilaskoulutus

Elina Plihtari