Nuorten mediaprojekti

Mediaprojektien ideana on nuorten mediakasvatus ja yli sukupolvien välinen toiminta, joka toteutuu  nuorten ja senioreiden yhteisten keskustelutuokioiden avulla. Projekteja toteutetaan yhteistyössä MLL Tampereen osaston, Wivi Lönnin -koulun (ent.Pyynikin koulu) 9 -luokan ja vapaaehtoisten senioreiden kanssa.

 

MLL Nuortennetti: Netti ja media 

 

Edellisten vuosien videotuotoksiin voit tutustua tästä

 

 


Nuorten mediaprojekti, syksy 2018 – Edelleen liikkeessä kaiken ikää

 

Mediaprojekti saa jatkoa syksyllä 2018 ja tänäkin vuonna se toteutetaan yhteistyössä MLL Tampereen osaston, Wivi Lönnin koulun 9. –luokan ja Tampereen kuntoliikunta ry TAKU:n vapaaehtoisten senioreiden kanssa.

Media eri muodoissaan on tärkeä ja aina ajankohtainen aihe. Erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten välinen vuorovaikutus laajentaa näkökulmaa, lisää ymmärrystä ja rikastuttaa elämää. Tämän projektin kautta nuoret ja seniorit rakentavat yhteistä käsitystä hyvinvoinnista. Tavoitteena on vuoden 2017 tapaan saada lisää liikettä, iloa ja hyvinvointia kaikille.

Tänä vuonna nuoret ja seniorit valitsivat pienissä ryhmissä toiminnallisen osuuden ja luvassa on esimerkiksi golfia, kuntosaliin tutustumista personal trainerin ohjauksella ja jalkapalloa. Toiminnallisen osuuden jälkeen nuoret tekevät ryhmän liikuntakokeilun pohjalta tuotoksen, esimerkiksi artikkelin, kuvakollaasin, videon.. jonka esittävät koko porukalle projektin päätöstilaisuudessa.

 

Seuraa tästä projektin vaiheita

 


 

 

Nuorten mediaprojekti, syksy 2017 – Liikkeessä kaiken ikää

 

Tänä vuonna nuorten mediaprojekti toteutetaan yhteistyössä MLL Tampereen osaston, Wivi Lönnin koulun 9. -luokan ja Tampereen kuntoliikunta ry TAKU:n vapaaehtoisten senioreiden kanssa.

Itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on myös liikkumisen juhlavuosi. Suomen Olympiakomitean mukaan vuosi 2017 on liikkumisen unelmien ja ideoiden toteuttamisen vuosi. Olympiakomitea kannustaa rohkeisiin kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen. Tavoitteena on saada lisää liikettä, iloa ja hyvinvointia ympäri maata. Tässä projektissa juhlimme satavuotiasta suomea liikuntateemalla.

Tämän vuoden projektissa nuoret ja seniorit lähtevät yhdessä kokeilemaan sellaista liikuntalajia, jota kaikki voisivat harrastaa (ikään ja mahdollisiin liikuntarajoitteisiin katsomatta). Liikuntakokeilun pohjalta nuoret työstävät liikunta-aiheisen tuotoksen, esimerkiksi artikkelin, kuvakollaasin, videon, laulun, runon... Luvassa on joogaa, golfia, pihapelejä ja soutuspinningiä. 

Seuraa tästä projektin vaiheita

 

Ylisukupolvisen mediaprojektin videotuotoksia

 

Golf -uutisia Wivi Lönnin koulusta (syksy 2017)

 

"Hei nuori! Ylös siitä ja ulos leikkimään!" (syksy 2017)

Katso pihapeli -ryhmän video ulkoliikunnasta ennen ja nyt

 

Yhdenvertaisuus on ihmisenä olemista (ensi-ilta 21.11.2016)

Katso video siitä, mitä nuoret ja seniorit yhdessä ajattelevat yhdenvertaisuudesta:

 

Räpäten luonnon puolesta

Katso ja kuuntele, mitä nuoret ajattelevat roskaamisesta: