Nuoret

Voimaa ja vahvuutta arkeen

Innostaako maalaaminen, piirtäminen, tuunaaminen tai valokuvaaminen? Pohditko, millaisia voimavaroja, vahvuuksia ja taitoja voisit löytää arkeesi lisää? Haluaisitko tulla näkyvämmäksi sellaisena kuin olet?

Tule mukaan nuorten voimauttavaan kuvataideryhmään ihmettelemään yhdessä. Ryhmä on suunnattu n. 15 – 17 -vuotiaille. Osallistuminen ei edellytä maalaamisen tai piirtämisen taitoja, utelias mieli ja kokeilevat kädet riittävät.

Aika: Ryhmä kokoontuu neljänä peräkkäisenä keskiviikkona 25.4.2018 alkaen kello 16-18.

Paikka: MLL Tampereen osaston Laivapuiston perhetalo, Tiiliruukinkatu 1.

Laivapuiston perhetalon rakennuksen sekä Cumuluksen parkkitalon välistä sisäpihalle, ensimmäinen ovi vasemmalla.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Outi Ritari-Alho, 0505553302 tai outi.ritari@mll-tre.fi.

Ryhmään mahtuu kymmenen nuorta ilmoittautumisjärjestyksessä ja osallistuminen on ilmaista. Ryhmänohjaajana toimii Kirsi Sirkka, joka opiskelee ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi.

 

Miltä rakkaus tuntuu?

Käy katsomassa, mitä Linnainmaan koulun ysiluokkalaiset kertovat rakkaudesta Aamulehden videolla:

http://www.aamulehti.fi/ihmiset/muistatko-milta-ensirakkaus-tuntuu-nuoret-kertovat-koskettavalla-videolla/

 

Ajankohtaista!

 

Nuorten tunne- ja ihmissuhdetaitokoulutukset jatkuvat keväällä 2018.

Lue lisää koulutuksista Eropalveluiden sivuilta

 

 

 

MLL Tampereen osaston Ero-opas nuorilta vanhemmille on palkittu 6.6.2016 Lapsuudentutkimuksen seuran Lapsuusteko 2016 palkinnolla.

Lue lisää palkinnosta.

Ero-opas nuorilta vanhemmille

 

Opas on syntynyt MLL Tampereen osaston Lapsi ja ero -hankkeen (RAY 2012-2014) nuorisotyön tuloksena. Ajatus oppaan tekemiseen lähti nuorista itsestään. Nuorten mielestä vanhempien käytöksellä ja toiminnalla eron hetkellä ja sen jälkeen on suuri merkitys erosta selviytymisen kannalta. Opas sisältää nuorten autenttisia kokemuksia ja viestejä aikuisille sekä nuorten ideoimia ja ottamia valokuvia teemalla vanhempien ero.

Nuoret ovat osallistuneet oppaan tekoon eri tavoin. Pieni ryhmä nuoria on toiminut aktiivisesti hankkeen ajan kokemusasiantuntijoina ja tavannut toisiaan, osa on kertonut ajatuksistaan ja toiveistaan sähköpostitse tai yksilötapaamisilla. Nuorten ajatuksia on nimettömästi kerätty myös koulu- ja nuorisotilavierailuilla ja tutor- ja tukioppilaskursseilla. Osallistumisen muotoja ei ole haluttu liikaa rajata. Suomen Teatteriopiston nuoret ovat yhdessä muutaman kokemusasiantuntijanuoren kanssa ideoineet oppaan kuvitusta ja esiintyvät kuvissa itse.

Ajatuksena ei ole niinkään kuvata yksittäisten nuorten erokokemuksia vaan tuoda esiin useiden nuorten ajatuksia siitä, miten vanhemmat voisivat erota mahdollisimman hyvin. Nuorten viesteissä on paljon samankaltaisia asioita erilaisista kokemuksista a yksilöllisistä tarinoista huolimatta.

Opas on suunnattu erityisesti eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä aikuisille ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään vanhempiensa eron kokeneita nuoria. Päättäjille opas tarjoaa tietoa nuorten kokemuksista ja halusta osallistua, vaikuttaa ja olla kehittämässä palveluita.

Ero-oppaalle myönnettiin Lapsuudentutkimuksen seura ry:n Vuoden lapsuudenteko 2016 -tunnustuspalkinto. Kiitos kaikille nuorille, jotka ovat jakaneet ajatuksiaan ja Teatteriopiston nuorille, jotka ovat  ideoineet ja toteuttaneet oppaan kuvituksen.

 

Nuorten ero-opas vanhemmille löytyy : MLL_Nuorten_opas_vanhemmille.pdf

 

MLL Tampereen osaston nuorisotyö Instagramissa

mlltre_nuoret