Nuoret

Laivapuiston perhetalossa käynnistyy syksyllä nuorille suunnattu kirjoittajaryhmä!

Vanhempien eron kokeneille nuorille käynnistyy kirjoittajaryhmä, jossa erilaisten luovien menetelmien kautta käsitellään eroon liittyviä tunteita, kokemuksia ja ajatuksia.

Lue lisää!

 

Miltä rakkaus tuntuu?

Käy katsomassa, mitä Linnainmaan koulun ysiluokkalaiset kertovat rakkaudesta Aamulehden videolla:

http://www.aamulehti.fi/ihmiset/muistatko-milta-ensirakkaus-tuntuu-nuoret-kertovat-koskettavalla-videolla/

 

Ajankohtaista!

 

Nuorten tunne- ja ihmissuhdetaitokoulutukset jatkuvat syksyllä 2017.

Lue lisää koulutuksista Eropalveluiden sivuilta

 

Tukioppilaiden toiminnalliset tutustumisvierailut jälleen syksyllä 2017.

 

Tukioppilaiden jatkokoulutus, Tukarin ihmissuhdetaitojen kurssi seuraavan kerran syksyllä 2017.

 

Lisätiedot ja koulutusvaraukset numerosta 050 5553302

 

 

 

MLL Tampereen osaston Ero-opas nuorilta vanhemmille on palkittu 6.6.2016 Lapsuudentutkimuksen seuran Lapsuusteko 2016 palkinnolla.

Lue lisää palkinnosta.

Ero-opas nuorilta vanhemmille

 

Opas on syntynyt MLL Tampereen osaston Lapsi ja ero -hankkeen (RAY 2012-2014) nuorisotyön tuloksena. Ajatus oppaan tekemiseen lähti nuorista itsestään. Nuorten mielestä vanhempien käytöksellä ja toiminnalla eron hetkellä ja sen jälkeen on suuri merkitys erosta selviytymisen kannalta. Opas sisältää nuorten autenttisia kokemuksia ja viestejä aikuisille sekä nuorten ideoimia ja ottamia valokuvia teemalla vanhempien ero.

Nuoret ovat osallistuneet oppaan tekoon eri tavoin. Pieni ryhmä nuoria on toiminut aktiivisesti hankkeen ajan kokemusasiantuntijoina ja tavannut toisiaan, osa on kertonut ajatuksistaan ja toiveistaan sähköpostitse tai yksilötapaamisilla. Nuorten ajatuksia on nimettömästi kerätty myös koulu- ja nuorisotilavierailuilla ja tutor- ja tukioppilaskursseilla. Osallistumisen muotoja ei ole haluttu liikaa rajata. Suomen Teatteriopiston nuoret ovat yhdessä muutaman kokemusasiantuntijanuoren kanssa ideoineet oppaan kuvitusta ja esiintyvät kuvissa itse.

Ajatuksena ei ole niinkään kuvata yksittäisten nuorten erokokemuksia vaan tuoda esiin useiden nuorten ajatuksia siitä, miten vanhemmat voisivat erota mahdollisimman hyvin. Nuorten viesteissä on paljon samankaltaisia asioita erilaisista kokemuksista a yksilöllisistä tarinoista huolimatta.

Opas on suunnattu erityisesti eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä aikuisille ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään vanhempiensa eron kokeneita nuoria. Päättäjille opas tarjoaa tietoa nuorten kokemuksista ja halusta osallistua, vaikuttaa ja olla kehittämässä palveluita.

Ero-oppaalle myönnettiin Lapsuudentutkimuksen seura ry:n Vuoden lapsuudenteko 2016 -tunnustuspalkinto. Kiitos kaikille nuorille, jotka ovat jakaneet ajatuksiaan ja Teatteriopiston nuorille, jotka ovat  ideoineet ja toteuttaneet oppaan kuvituksen.

 

Nuorten ero-opas vanhemmille löytyy : MLL_Nuorten_opas_vanhemmille.pdf

 

MLL Tampereen osaston nuorisotyö Instagramissa

mlltre_nuoret