Tule vapaaehtoiseksi

MLL Tampereen osaston lukuisat toiminnot tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoisista jokainen on meille todella arvokas ja tärkeä voimavara.

Vapaaehtoistyö on antoisaa ja tuo elämään uutta sisältöä, ja se on myös helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin. Voit itse määritellä, kuinka pitkäksi aikaa sitoudut toimintaan. Kaikki vapaaehtoiset saavat perehdytyksen ennen aloittamista.

MLL Tampereen osastolla voit tehdä seuraavaanlaisia vapaaehtoistöitä:

Lapsi- ja perhetyö

Lapsi- ja perhetyön vapaaehtoisena voi toimia Kipparit-kerhoissa, perhekahvilassa ja vauvakerhossa.

Kippareissa on mukana esimerkiksi kerhomummoja ja -vaareja, jotka leikkivät ja jutustelevat lasten kanssa. He voivat olla juttuseurana myös lasten vanhemmille. Kerhoissa ja kahviloissa vapaaehtoiset voivat niin keittää kahvia, leikittää lapsia kuin olla tukena sekä juttuseurana.

Kerhomummot ja -vaarit ovat osa MLL Tampereen osaston Yli sukupolvien -toimintaa.

Lapsi- ja perhetyöhön ovat tervetulleita eri ikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat henkilöt!

Lisätiedot

Koulumummo ja -vaaritoiminta

Koulumummot ja -vaarit toimivat alakoulussa luokan toisena aikuisena ja opettajan apukäsinä. He voivat esimerkiksi lukea lapsille, auttaa tehtävien ja liikuntavarusteiden kanssa sekä vain olla läsnä luokassa ja jutustella lasten kanssa.

Koulumummot ja -vaarit ovat osa MLL Tampereen osaston Yli sukupolvien -toimintaa.

Lisätiedot
Salla Montonen                                                                                                                 salla.montonen(at)mll-tre.fi

Eron ensiapupiste

Eron ensiapupisteessä voit toimia perhetapaamisten mahdollistajana. Perhetapaamiset on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhemmat ovat eronneet. Tapaamisten tarkoituksena on tarjota eroperheelle puolueeton ja kodikas paikka, missä vanhemmat ja lapset voivat tavata ja viettää aikaa yhdessä pelaten, leikkien tai lukien. Tapaamiset tukevat lapselle tärkeiden ihmissuhteiden jatkuvuutta eron jälkeen. Palvelu on maksuton.

Vapaaehtoinen ottaa perheen vastaan ja on tapaamisessa paikan päällä, mutta jättää tilan perheen yhdessäololle. Lapset ovat tapaamisissa vanhempiensa vastuulla, mutta vapaaehtoinen voi tarvittaessa avustaa lasten leikeissä tai hoidossa. Tapaamisten kesto on yleensä enintään kolme tuntia. Tapaamisen jälkeen vapaaehtoinen pitää huolen, että perhe pääsee sujuvasti lähtemään ja sulkee oven.

anne.haring(at)mll-tre.fi

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa yhdistetään maahanmuuttajanaisia ja vapaaehtoisia suomea puhuvia naisia ystäväpareiksi. Ystävyyden lisäksi vapaaehtoinen auttaa maahanmuuttajaa suomen kielen oppimisessa ja uuteen kulttuuriin tutustumisessa. Maahanmuuttaja voi jakaa myös omaa kulttuuriaan vapaaehtoisen kanssa!

Äitiys ei ole kriteeri toimintaan osallistumiselle.

Lisätiedot                                                                                                                    Salla Montonen
salla.montonen(at)mll-tre.fi

Onko sinulla ideoita?

Onko jotain muuta vapaaehtoistyötä, jota haluaisit tehdä MLL Tampereen osastolla? Ota yhteyttä, niin katsomme voitko olla meille avuksi!