Tule vapaaehtoiseksi

MLL Tampereen osaston lukuisat toiminnot tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen vapaaehtoistyöhön. Meillä toimii vuosittain lukuisia vapaaehtoisia erilaisissa toiminnoissamme. Vapaaehtoisista jokainen on meille todella arvokas ja tärkeä voimavara. 

Vapaaehtoistyö on antoisaa ja tuo elämään uutta sisältöä, ja se on myös helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin. Voit itse määritellä, kuinka pitkäksi aikaa sitoudut toimintaan. Kaikki vapaaehtoiset saavat perehdytyksen ennen aloittamista.

MLL Tampereen osastolla voit tehdä seuraavaanlaisia vapaaehtoistöitä:

Lapsi- ja perhetyö

Lapsi- ja perhetyön vapaaehtoisena voi toimia Kipparit-kerhoissa, perhekahvilassa ja perhekerhossa. Kerhoissa on mukana kerhomummoja ja -vaareja, jotka leikkivät ja jutustelevat lasten kanssa. He voivat olla juttuseurana myös lasten vanhemmille.

Mummot ja vaarit ovat osa MLL Tampereen osaston Yli sukupolvien -toimintaa.

Lapsi- ja perhetyöhön ovat tervetulleita toki muutkin vapaaehtoiset kuin isovanhempi-iässä olevat!

Lisätiedot
Laivapuiston perhetalo, Tampere
046 923 6257 
laivapuistonperhetalo(at)mll-tre.fi

Pereenkulman perhekeskus, Pirkkala
050 441 4384
pereenkulma(at)mll-tre.fi

Koulumummo ja -vaaritoiminta

Koulumummot ja -vaarit toimivat alakoulussa luokan toisena aikuisena ja opettajan apukäsinä. He voivat esimerkiksi lukea lapsille, auttaa tehtävien ja liikuntavarusteiden kanssa sekä vain olla läsnä luokassa ja jutustella lasten kanssa.

Koulumummot ja -vaarit ovat osa MLL Tampereen osaston Yli sukupolvien -toimintaa.

Lisätiedot
046 923 6257 
laivapuistonperhetalo(at)mll-tre.fi

Eron ensiapupiste

Eron ensiapupisteessä voit toimia perhetapaamisten mahdollistajana. Perhetapaamiset ovat eroperheille, joilla ei ole sopivaa tapaamispaikkaa omasta takaa. Eron ensiapupisteessä on kodikas tila, jossa perheiden on mahdollista leikkiä, pelata, lukea, kokkailla tai vain oleilla. 

Vapaaehtoinen ottaa perheen vastaan ja on tapaamisessa paikan päällä, mutta jättää tilan perheen yhdessäololle. Lapset ovat tapaamisissa vanhempiensa vastuulla, mutta vapaaehtoinen voi tarvittaessa hieman avustaa lasten leikeissä tai hoidossa. Tapaamisten kesto on yleensä enintään kolme tuntia. Tapaamisen jälkeen vapaaehtoinen pitää huolen, että perhe pääsee sujuvasti lähtemään ja sulkee oven.

Lisätiedot

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠050 572 4691
anne.haring(at)mll-tre.fi

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa yhdistetään maahanmuuttajanaisia ja vapaaehtoisia suomea puhuvia naisia ystäväpareiksi. Ystävyyden lisäksi vapaaehtoinen auttaa maahanmuuttajaa suomen kielen oppimisessa ja uuteen kulttuuriin tutustumisessa. Maahanmuuttaja voi jakaa myös omaa kulttuuriaan vapaaehtoisen kanssa!

Äitiys ei ole kriteeri toimintaan osallistumiselle.

Lisätiedot
050 351 1693
salla.montonen(at)mll-tre.fi

Onko sinulla ideoita?

Onko jotain muuta vapaaehtoistyötä, jota haluaisit tehdä MLL Tampereen osastolla? Ota yhteyttä, niin katsomme voitko olla meille avuksi!