Hanke

MLL Tampereen osastolla on käynnistetty vuonna 2017 monikulttuurinen ystävä- ja perhetyö -hanke. Hanke on kolmivuotinen ja sitä rahoittaa STEA.

Hanke pyrkii ensisijaisesti maahanmuuttajataustaisten äitien, ja sitä kautta perheiden kotoutumisen edistämiseen kielitaitoa kehittämällä ja osallistumiskynnystä madaltamalla. Hankkeen puitteissa järjestetään ystävätoimintaa, joka tarjoaa Suomeen muuttaneelle äidille mahdollisuuden tutustua luotettavaan suomalaiseen ystävään, jonka kautta osallisuuden tunne vahvistuu, mahdollinen yksinäisyyden tunne lievenee sekä omanarvontunto ja itsenäisesti selviäminen lisääntyy. Yhtenä hankkeen tavoitteista on luoda pohjaa työllistymisen edistämiselle kielitaidon vahvistamisen myötä.

Hankkeen kautta halutaan lisätä yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta tuomalla kulttuurien välistä toimintaa ja yhteistyötä luontevaksi osaksi MLL Tampereen osaston perhetyön arkea. Hanke pyrkii osaltaan hävlentämään ennakkoluuloja ja tätä kautta rasismia lisäämässä kulttuurien välistä tuntemusta ja ymmärrystä eri kulttuuritaustoja kohtaan. Perhetyön rikastamisen lisäksi hanke pyrkii monipuolistamaan vapaaehtoistyön kenttää kansainvälisellä toiminnallaan. Erilaisten kulttuurien kohtaaminen rikastuttaa vapaaehtoisten elämänpiiriä. Tämän lisäksi hanke pyrkii vahvistamaan sekä vapaaehtoisten että ammattilaisten osaamista. Toiminnan puitteissa järjestettävät koulutukset vahvistavat, lisäävät ja ylläpitävät taitoa kohdata erilaisia ihmisiä.Ajankohtaiset koulutukset löytyvät täältä.

Palveluohjauksen lisääminen sekä julkisten palveluiden ja kolmannen sektorin yhteistyön vahvistaminen on yksi hankkeen tavoitteista. Verkostoitumalla ja yhteistyöllä aikaansaadaan enemmän ja luodaan toisiaan täydentäviä palveluita, joilla voidaan vastata paremmin asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Hanke toimii yhteistyössä eri toimijoiden ja tahojen kanssa Tampereella ja sen lähikunnissa. Verkostot ja yhteistyökumppanit on listattu alle.

MLL paikallisyhdistykset

MLL Toijalan paikallisyhdistys

MLL Ylöjärven paikallisyhdistys

MLL Nokian paikallisyhdistys