Nuput -kahvila keskosperheille

Keskosvauvojen ikioma turvalelu
Keskosvauva

Ennenaikaisesti syntyneiden ja pitkäaikaissairaiden lasten vanhempien vertaisryhmätoiminta.

 

Nuput-kerho

Kokoontuu Tays:ssa vastasyntyneiden teho-osastolla. Ryhmä on ammatillisesti ohjattu. Ryhmä on tarkoitettu vastasyntyneiden osastolla olevien lasten vanhemmille.

Nuput-ryhmässä keskeistä on vertaisuus, samassa elämäntilanteessa olevat saavat jakaa komemuksiaan ja tunteitaan turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Nuput-ryhmässä on aina tarjolla myös tietoa ja tukea eri alojen ammattilaisilta.

MLL Tampereen osasto on käynnistänyt keskosperheiden vertaisryhmätoiminnan 1989 yhteistyössä TAYS:n kanssa.

Maailmanlaajuista keskoslasten päivää vietetään vuosittain 17. marraskuuta. 

 

Nuput-kahvila 

on keskosperheille tarkoitettu oma perhekahvila, joka on avoinna joka kuukauden kolmas maanantai-ilta klo 17-19. Nuput-kahvila toimii Laivapuiston perhetalossa ja tervetulleita ovat kaikki keskosperheet. Kahvilassa tapaat muita saman kokeneita ja tutustut uusiin ihmisiin vapaan yhdessäolon merkeissä. 

Kahvilan ohjelmaa suunnitellaan yhdessä. Mahdollisuuksien mukaan paikalle kutsutaan asiantuntijavieraita alustamaan perheiden toivomista aiheista. Joka kerralla paikalla vapaaehtoisten kahvilaemäntien lisäksi on TAYS:n Nuput-kerhon ohjaaja.

 

Nuput-kahvila syksy 2019

 

Ma 19.8. klo 17-19


Ma 16.9. klo 17-19


Ma 21.10. klo 17-19


Ma 18.11. klo 17-19
Nuput 30 vuotta! Luvassa on hauskanpitoa niin pienille kuin isoillekin.


Ma 16.12. klo 17-19
Joulujuhla
 

 


Historiaa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto on tehnyt uraauurtavaa työtä käynnistämällä keskoslasten vanhemmille tukiryhmän Tampereen yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osastolla.

Ryhmätoiminta käynnistettiin jo vuonna 1989 ja toiminta on jatkunut siitä lähtien säännöllisesti Tampereen osaston ja vastasyntyneiden teho-osaston yhteistyönä.  Kerhoon ovat tervetulleita kaikki osastolla olevien ennenaikaisesti syntyneiden vauvojen vanhemmat.

Ryhmässä saman kokeneet vanhemmat saavat tukea toisiltaan. Ryhmä kokoontuu kahden viikon välein vastasyntyneiden teho-osastolla. Osaston omat sairaanhoitajat vetävät kerhoja antaen asiantuntemuksensa hoidosta ja osaston asioista.

Kerhoissa keskustellaan lämminhenkisesti ja luottamuksellisesti. Mukana on säännöllisesti ravitsemussuunnittelija, joka opastaa vanhemmille keskosen ravitsemuksen erityispiirteistä sekä fysioterapeutti, joka kertoo keskosen fyysisestä kehityksestä. Toiminta on maksutonta.

 


Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Kaija Reiman-Salminen
puh. 050 566 9917
sähköposti: etunimi.sukunimi@mll-tre.fi