Kenelle apua eropalveluista?

Lisätietoa saat klikkaamalla palloa

Ohjausta ja neuvontaa

 

Eropalveluiden työntekijät tapaavat eroa pohtivia, eronneita ja uusperheessä eläviä lapsiperheen vanhempia sekä vanhempiensa eron kokeneita nuoria, jotka kaipaavat tietoa, palveluohjausta tai  keskusteluapua eroon liittyvissä asioissa ilman pitkää jonotusaikaa. Ajanvaraus: 050 572 4691 anne.haring@mll-tre.fi;  050 555 0052, marja.olli(at)mll-tre.fi

 

Ajankohtaista:

 

Ensimmäinen suomenkielinen vanhemmuussuunnitelma julkaistu

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut ensimmäisen suomenkielisen vanhemmuussuunnitelman, joka on tarkoitettu tueksi ja apuvälineeksi eron jälkeiseen vanhemmuuteen.

Suunnitelman avulla vanhemmat voivat sopia asioiden järjestämisestä ja keskinäisestä työnjaosta niin, että molemmat tietävät, mistä he ovat vastuussa ja mitä heiltä odotetaan. Tärkeintä on löytää ratkaisuja, jotka varmistavat, ettei lapsen yhteys kumpaakaan vanhempaan pääse katkeamaan.

Tutustu vanhemmuussuunnitelmaan

Linkki palautelomakkeeseen

 

Eron edessä -illat

Eron edessä – illat ovat asiantuntijoiden ja ammattilaisten pitämiä infoluonteisia tilaisuuksia eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä eroperheen läheisille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voi tulla anonyymisti kuuntelemaan. Illat on suunnattu erityisesti eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille, mutta niihin voi osallistua myös eroperheiden läheiset sekä ammattilaiset.

 

Pirkanmaan Eroverkko

Eroverkko tarjoaa Pirkanmaalla eroa pohtivien ja eronneiden vanhempien kanssa työskenteleville mahdollisuuden vahvistaa omaa ammatillisuuttaan ja jakaa ajatuksia toisten samankaltaista työtä tekevien kanssa. Eroverkko kokoontuu 3 kertaa vuoden 2019 aikana. Vuoden 2019 ohjelma ilmestyy maaliskuussa.

 

Lastenvalvojien infopiste eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille

Pohditko lapsen elatukseen, huoltoon tai tapaamisiin liittyviä kysymyksiä? Mietityttääkö mitä lastenvalvojakäynnillä tapahtuu?

Tampereen kaupunki ja MLL Tampereen osaston Laivapuiston perhetalon eropalvelut tarjoavat yhteistyössä mahdollisuuden lastenvalvojien ohjaukseen ja neuvontaan eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille. Infoon voi tulla yksin tai yhdessä toisen vanhemman kanssa. Infopisteessä ei tehdä eroon liittyviä sopimuksia.Muistathan varata ajan ennen kuin tulet: Anne Haring p. 050 5724691, anne.haring@mll-tre.fi Neuvontapiste on avoinna 2 viikon välein. Lue lisää

 

Eroryhmät vanhemmille ja lapsille

Vanhemman neuvo ammatillisesti ohjattu ja suljettu vertaistukiryhmä eropäätöksen tehneille vanhemmille. Ryhmässä pohditaan eron jälkeistä yhteistä vanhemmuutta ja lapsen arkea. Ryhmään valitaan 6-8 vanhempaa, samasta perheestä voi osallistua vain toinen vanhemmista. Seuraa ilmoittelua ryhmän alkamisesta nettisivuiltamme.

Vanhempien ja lasten yhteiset eroryhmät

 


 


Perhetapaamiset

Perhetapaamiset ovat tarkoitettu lapsesta erillään asuvan vanhemman ja lapsen tapaamisia varten. Perhetapaamistila on kodinomainen ja puolueeton paikka Laukontorin ja Hämeenpuiston läheisyydessä Laivapuiston perhetalossa. Palvelu on maksutonta. Kyseessä ei ole valvottu tapaaminen. Lapsi on tapaamisen aikana vanhemman vastuulla. Koulutetut vapaaehtoiset mahdollistavat tapaamiset ja voivat tarvittaessa tarjota tukea tapaamisen aikana mm. lapsen perushoitoon ja kohtaamiseen liittyvissä asioissa. Perhetapaamiset alkavat aina vanhempien yhteisellä tutustumiskäynnillä. Vanhempien tulee kyetä sopimaan tapaamiseen liittyvistä käytännönasioista sekä kohtaamaan toisensa. Perhetapaamisten asiakkaaksi ei voi tulla keskeneräisessä huoltoriitatilanteessa. http://tampere.mll.fi/eroperheiden-kohtaamispaikka/perhetapaamiset/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisäänkäynti 

Tiiliruukinkatu 1, 33200 Tampere

Käynti sisäpihalta, kulku perhetalon ja Cumuluksen parkkihallin välistä.

 

Eropalveluiden päällikkö Marja Olli 050 5550052, marja.olli@mll-tre.fi

Perhetyön koordinaattori Anne Haring 050 572 4691, anne.haring@mll-tre.fi

Nuorisotyön koordinaattori Outi Ritari-Alho 050 555330, outi.ritari@mll-tre.fi

 

 

 

Oman asuinalueesi palvelut ja eroon liittyvää tietoa apuaeroon.fi – portaalista