Eron edessä? -illat

Eron edessä? -illat ovat asiantuntijoiden pitämiä, infoluonteisia tilaisuuksia eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä eroperheen läheisille. Myös ammattilaiset ovat tervetulleita vahvistamaan osaamistaan. Illat ovat maksuttomia.

Jokaisessa illassa keskitytään tiettyyn teemaan. Listasta näet iltojen teemat ja asiantuntijat.

Tiistaina 11.2.2020 klo 17.30-19.30. Miltä parisuhteen päättäminen tuntuu? Miten erota puolisosta tunnetasolla? Mikä avuksi, jos entinen puoliso täyttää edelleen ajatukset?

Perheneuvoja Leena Jokinen, Tampereen ev.lut. seurakuntien Perheasiain neuvottelukeskus

Tiistaina 18.2.2020 klo 17.30-19.30. Miten tukea lasta vanhempien erossa? Miten kykenen huomioimaan lapseni tarpeet muuttuvassa perhetilanteessa?

Psykologi Päivi Oksi-Walter ja sosiaalityöntekijä Päivi Toivonen, Tampereen kaupungin perheneuvola

Tiistaina 3.3.2020 klo 17.30-19.30. Lasten asioista sopiminen ja yhteistyövanhemmuus. Mitä lastenvalvojalla tapahtuu? Miksi sopiminen on tärkeää?

Lastenvalvoja Anne Tuominen, Tampereen kaupungin perheoikeudelliset palvelut ja kokemusasiantuntija

Tiistaina 10.3.2020 klo 17.30-19.30. Miehenä ja isänä eron edessä. Mikä erokriisissä on normaalia ja mikä ei? Mikä auttaa? Miten ero muuttaa isyyttä?

Vastaava erotyöntekijä Kari Vilkko, Miessakit ry. Paikalla myös eron kokeneita EETUja eli Erosta Elossa -vertaistukihenkilöitä. HUOM! Paikkana poikkeuksellisesti Miessakit ry:n tilat kumppanuustalo Arttelissa, Salhojankatu 42 (2. krs.).

PERUTTU Tiistaina 17.3.2020 klo 17.30-19.30. Väkivalta parisuhteessa ja erotilanteessa. Mitä on väkivalta? Miksi suhteesta ei välttämättä lähdetä? Mitkä ovat väkivallan merkit erotilanteessa? Mistä apua väkivaltaan?

Kriisityöntekijä, pari- ja perhepsykoterapeutti Anne Hellsten, Setlementti Tampere ry:n Perheväkivaltaklinikka

PERUTTU Tiistaina 24.3.2020 klo 17.30-19.30. Riitaisat erot. Mitä käräjäoikeudessa tapahtuu? Millä kriteereillä lapsen etua arvioidaan?

Käräjätuomari Virpi Pirhonen, Pirkanmaan käräjäoikeus

Lakiasiat erossa ja uusperheiden elämässä. Ositukset, perinnönjaot ja testamentit – Miten välttää ongelmat eron jälkeen ja kuolintapauksessa?

Asianajaja ja varatuomari Elisa Ilmoniemi, Asianajotoimisto Roihu Oy

PERUTTU Tiistaina 31.3.2020 klo 17.30-19.30. Mielenterveys- tai päihdeongelma parisuhteessa ja erotilanteessa. Perheenjäsenten ja läheisten muuttuvat roolit. Avoimen vuorovaikutuksen tärkeys perheessä.

Toivosta turvaa -hankevastaava Suvi Saarinen sekä kokemusasiantuntijat, Mielenterveysomaiset Pirkanmaa-FinFami ry

Eron edessä? -illat
Eron ensiapupiste
Laivapuiston perhetalo
Tiiliruukinkatu 1
33200 Tampere

Kulku Laivapuiston perhetalon ja Finnparkin välistä kujaa pitkin sisäpihalle.

Anne Haring
Perhetyön koordinaattori