Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisena ilmiönä vanhempien eron jälkeinen vuoroasuminen näyttäytyy lasten arjen, elämänpiirin ja liikkumisen valossa ja millaisia merkityksiä lapset antavat vuoroasumiselle monipaikkaisena asumisena. Tutkimus on osa professori Hannele Forsbergin johtamaa tutkimusprojektia ”Lasten monipaikkainen asuminen yhteiskunnallisena ilmiönä ja lasten kokemuksina”. Tutkimus toteutetaan Tampereen yliopiston Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikössä. Kyse on tärkeästä yhteiskunnallisesta aiheesta, jota on tutkittu hämmästyttävän vähän.
MLL:n ja SPR:n yhdessä toteuttama valtakunnallinen hanke käynnistyy maaliskuussa 2014. Tavoitteena on luoda sukupolvien kohtaamispaikkoja kaikkialle Suomeen. Toiminta toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Jos olet kiinnostunut toimimaan leikkitoiminnassa Tampereen osastolla vapaaehtoisena, ota yhteyttä toimistoomme puhelin 2130720 tai sähköpostilla kaija.reiman-salminen(at)mll-tre.fi Valtakunnallisesta hankkeesta saat lisätietoa MLL:n keskustoimistosata koordinaattori Eevamaija Paljakka-Sippolalta puhelin 050 438 0557.
MLL Tampereen osasto esittelee avoimen varhaiskasvatuksen palveluita Päivähoitotorilla 20.2. Pakkahuoneella. Tervetuloa tutustumaan kunnalliseen ja yksityiseen päivähoitotarjontaan, eri vaihtoehtoihin. Päivähoitotori on avoinna klo 13-17.
Vanhempainnetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton perheille ja vanhemmille suunnattu sivusto, joka tarjoaa mm. paljon tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä, tukivinkkejä, keskustelut, blogin sekä kirjepalvelun. Painaako sinunkin mieltäsi vanhemmuuteen ja perhe-elämään liittyvät asiat? Soita 0600 122 77 ma 10-13 ja 17-20, ti 10-13 ja 17-20, ke 10-13, to 14-20, 0,08 e/min + pvm/mvm Voit myös kirjoittaa Vanhempainnetin kirjepalveluun ympäri vuorokauden. Kirjeet ovat nimettömiä ja luottamuksellisla. Vanhempainnetti löytyy osoitteesta www.mll.fi/vanhempainnetti
Oletko tutustunut Laivapuiston Löytölän tuotevalikoimaan. Löytölässä on jatkuva pienten lasten vaatteiden kierrätyspiste! Entä kaipaatko luettavaa, meillä voit kierrättää kirjoja ja aikakausilehtiä. Tervetuloa tekemään löytöjä!