YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 25 vuotta. Juhlavuoden teemana on lapsen oikeus leikkiin. Sisäministeriö on kehottanut valtion virastoja ja laitoksia liputtamaan lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta ja suosittelee samaa muillekin. MLL ja muut lapsijärjestöt sekä lapsiasiavaltuutettu ovat haastaneet kaikki nostamaan lipun salkoon lapsen oikeuksien puolesta.
Laivapuiston perhetalossa vietetään keskoslasten päivää klo 16-19. Talon täyttää runsas keskosperheiden ja keskoslasten hoidosta vastaavien ammattilaisten joukko. Tapahtuman järjestävät Kevyt ry ja Suomen Neonataalihoitajat ry yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton Tampereen osaston kanssa. MLL Tampereen osasto on ollut uranuurtaja käynnistäessään keskosperheiden vertaistukiryhmän Tays:ssa jo vuonna 1989. Toiminta levisi pian muihinkin sairaaloihin ja yhdistyksiin.
Toiminnalla pyritään edistämään maahanmuuttajaäitien kotoutumista Suomeen. Vapaaehtoisuuteen perustuvan naisystävätoiminnan kautta vahvistetaan suomenkielentaitoa, madalletaan osallistumiskynnystä ja lisätään kulttuurienvälistä tietoisuutta puolin ja toisin. Jos olet kiinnostunut monikulttuurisesta toiminnasta, tule mukaan! Lisätietoja saat MLL Tampereen osaston toimistosta, puhelin 2130721