Ihmiseltä ihmiselle 100 vuoden ajan

Juhlavuoden kunniaksi pyysimme asiakkaitamme kertomaan kokemuksiaan MLL Tampereen osastosta. Näistä muodostui MLL Tampereen osasto - Ihmiseltä ihmiselle 100 vuoden ajan -juhlanäyttely. 

Vauvavuoden päivät ovat pitkiä, mutta kuukaudet ja vuodet lyhyitä. Lähdin mukaan vauvakerhon toimintaan seuran vuoksi. Tykkään nähdä ihmisiä ja kerhoilu on Joannalle hyvä rutiini. Vauvakerho tuo meidän perheelle paljon lisäarvoa ja tarjoaa helppoja vauvakontakteja sosiaaliselle Joannalle. Tämä on kiva, helppo, matalankynnyksen vauvantahtinen harrastus. 

Jennileena, vauvakerhon asiakas

Tutustuimme Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan kautta. Yhdessä käymme esimerkiksi kahvilla, syömässä tai elokuvissa. Joskus laitamme ruokaa yhdessä tai jos toisella on ongelma, selvitämme sen. Puhumme aina yhdessä suomea, vain joitain yksittäisiä sanoja englanniksi. Olemme molemmat saaneet hyvän ystävän. 

Hilla ja Arinola, ystävykset

Toivoin apua uusperhekuvioihin ja sain Eron ensiapupisteen yhteystiedot. Otin yhteyttä ja sain keskusteluapua: Yhdessä pohdimme lasten kanssa kommunikointia ja yhteyttä. Oli tärkeää löytää joku paikka, jossa purkaa sydäntäni. Oli valtava voimavara tietää, että pääsen puhumaan ja odotin tapaamisia aina tosi paljon. Sillä hetkellä Eron ensiapupiste oli henkireikäni.

Nelli, uusperheen äiti 

Eläkkeelle jäätyäni mietin, miten käyttäisin aikani hyvin. Omat vanhempani tekivät vapaaehtoistyötä ja heistä näki, että se teki hyvää heille. Käyn tutussa koululuokassa noin kerran viikossa. Luokassa tärkeintä on huomata lapset ja kuunnella heitä. Saan lapsista hyvää mieltä ja energiaa.  Parasta on, kun luottamus syntyy ja lapset uskaltavat jutella ja kertoa tarinoita. 

Martti, kouluvaari

Lähdimme mukaan tukioppilastoimintaan, koska tykkäämme touhuta ja järjestää kaikkea sekä auttaa ihmisiä. Tukaritoiminta 
rentouttaa luokkien ja koulun ilmapiiriä, jotta jokainen voi olla oma itsensä. Tukaritoiminta luo kouluun yhteishenkeä. Sitä tarvitaan, jotta jokainen tuntisi koulussa itsensä onnelliseksi. 

Venla ja Sara, tukioppilaat

Käyn kerhossa pikkuveljeni Viljamin kanssa. Tykkään rakentaa legoista milloin mitäkin. Se on lempileikkini. Tykkään myös autoleikeistä niin kuin pikkuveljeni. Pihalla on kivaa keinua ja tehdä hiekkakakkuja, mutta parasta on laskea liukumäkeä! Kerhoon on kiva tulla. 

Aukusti, kerholainen

Olen aina ajatellut, että tekisin eläkkeellä jotakin vapaaehtoistyötä. Eroperheen lasten ja vanhemman tapaamisen mahdollistaminen on erittäin palkitsevaa. On sykähdyttävä hetki nähdä lapsen ilo vanhempaa kohdatessa. Vanhemmat ovat tosi kiitollisia paikasta, jossa voi vain olla ja tavata lasta. Parasta on ollut nähdä vanhempien sujuva yhteistyö erotilanteesta huolimatta. 

Riitta, perhetapaamisten vapaaehtoinen

Lähipiirissäni ei ole Vilhon ikäisiä lapsia, joten perhekahvilassa käynti on meille tärkeää. Olisi yksinäistä olla vaan kotona kaksin. Saan perhekahvilassa itsekin vertaistukea ja mahdollisuuden jutella muiden vanhempien kanssa. Vilho on hyvin ahkera ottamaan kontaktia muihin lapsiin ja on kiinnostunut muista. Perhekahvilaan on helppo tulla ja aina on tervetullut fiilis.

Janne, perhekahvilan asiakas

Halusimme molemmat tukea ja näkökulmia eroon. Vertaistukiryhmän vanhemmuusnäkökulma kuulosti toisenlaiselta ja tärkeältä lähestymistavalta. Kun oli itse miettinyt ongelmiaan, oli kiva kuulla muilta samoja juttuja. Tärkeintä olivat vertaistukikeskustelut:
Emme ole yksin asioiden kanssa. Ryhmä antoi hyviä eväitä vanhemmuuteen. Ryhmän kanssa on itketty ja naurettu, ja pidämme yhteyttä ryhmän kanssa edelleen.

Jaana ja Katja, Vanhemman neuvo -vertaistukiryhmäläiset

Halusin ystävän, joten lähdin mukaan Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaan.  Suomalaisen ystäväni kanssa vietämme usein aikaa yhdessä omassa kodissani. Joskus käymme ostoksilla. Parasta toiminnassa on toisten naisten ja lasten tapaaminen. Minulle on tärkeää päästä puhumaan suomea. 

Hiba, mukana Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa